Frukosttips: Fröknäcke med majonnäs och ägg!

 
Jag älskar fröknäcke för mycket så jag kan lika gärna äta upp alla(2 st plåtar) på en samma dag utan problem!
De smakar så goda och ännu mer med bregott och ost eller ägg med majonnäs!
Att göra fröknäcke är lätt och enkel men lång tid att baka dem. Frön behöver svälla upp i minst 3 timmar och sedan gräddas i ugnen cirka 1,5 till 2 timmar. 
 
 
Det finns massor recept på fröknäcke om ni googla med sökord "fröknäcke" men de innehåller oftast något form av mjöl. Jag äter inte sådana. Mitt eller min mosters recept består bara av linfrö, sesamfrö och pumpakärnor. Självklart också vatten för att den ska kunna bli en "smet".
 
Du behöver:
3 dl hela linfrö
1,5 dl sesamfrö
1,5 dl pumpakärnor
5 dl vatten
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål inkl 5 dl vatten. Låt den svälla upp i kylskåp i minst 3 timmar.
Smeta ut smeten med slickepott på bakplåt med bakplåtspapper. Smeten räcker till minst 2 st plåtar!
Grädda fröknäcken(2 st plåtarna) i ugnen på 150 grader. Cirka 1,5 till 2 timmar i ugnen. Kollar efter om de har blivit hårda!