Mikrovågsugn?

Ugnsbakad kycklingfilé med mozzerella ovanpå och körsbärstomater. Färska spenat till. 
 

Den maträtten lagade jag igår kväll efter jobbet. Jobbet gick bra dock väldigt hårt och mycket att göra. Jag var helt slut i fötterna och knäna. Tillbaka till rubriken. Vad vill jag skriva om mikrovågsugn?

Ni tänker förmodligen att jag vill bara berätta om den grejen är min bästa vän. Den kan värma upp min mat i matlåda dessutom spara massor av tid om jag har inte lång rast på mina tidigare jobb.

Nej.

Ni har fel. Väldigt fel. Jag har slutat med att värma upp min mat i mikrovågsugn. Ni tänker nu, ”nej hon ljuger nu för att vill vara en duktig eller annorlunda kvinna”. Haha visst, ni får tänka vad ni vill. Jag tvingar inte er ;)

Men annars jag har verkligen slutat att använda den skitsaken på riktigt och inte har rört en mikrovågsugn snart i 3 veckor tror jag. När jag sen började läsa olika rapporter om vad mikrovågorna gör med maten så blev den ett ”big no-no

Varför?

Enkelt svar: Strålningen i mikrovågsugn dödar viktiga näringsämnen i mat så vi får i oss en kaloririk men näringsfattig mat.

 

Det där tackar jag solklart NEJ till. Jag vill ju få nyttiga ämnen i mig från mat. Det är ju syftet med mat. För annars varför skulle vi sitta och äta goda mat? Till vilken nytta om vi tänker inte på vitaminer, mineraler och övriga ämnen utan bara energi(kalorier)?

 

http://morotsliv.com/2015/08/mikrovagsugnen-en-halsofara.html

 

Den källan talar om likadana sak som jag har skrivit nyligen. Källan berättar mera om mikrovågsugn, ni bör läsa länken och reflektera över den apparaten.