Halloumi och hästkorv-sallad

Jag orkade inte laga någon avancerad middag så det fick bli en enkel men god middag! Jag har handlat hem två styck halloumi. En var med chili och en annan var naturell. Jag tog fram hästkorv från frysen för att tina. Jag passade på att gå ut med Vivvi innan jag sätta igång med matlagning.

Jag blev snopen att rädisor smakade inte så mycket som jag trodde tidigare. Jag hade salladsmix, gurka, tomater och rädisor till min sallad tillsammans med stekt chili halloumi & hästkorv. Jag tyckte att halloumi försvann i den rätten. Jag lagade en portion till, enbart halloumi, hästkorv, gurka och tomater. Yes! Halloumi kom fram och smakade utmärkt!

Nästa gång tänker jag laga halloumipanerad kyckling!

Hur brukar ni laga halloumi då? :D

Kokosbakad pangasiusfile med tacokrydda

God dag på er allihopa!

 

Jag har experimenterat fram en annorlunda fiskrätt som hade riven kokos och tacokrydda ovanpå. Fisk heter pangasiusfile och smakade gott dock lax vinner alltid i längden! 

Jag hade risotto av broccoli med sesamfrö, chiliflakes och flingsalt. Starkt men gott tycker jag! 

Jag har bara kryddat fisken med tacokrydda, riven kokos och sesamfrö. Jag förstod att jag har min period nu när det gäller tacokrydda. Jag var så besatt av den kryddan! :D Guacamole är en självklart med på tallriken när jag har tagit tacokrydda ;)

 

Kycklingfilé stroganoff med blomkålris

 
Oj, den smakade verkligen god och tog bara högst 20-30 minuter att tillaga den! Jag köpte två par påse färdig riven blomkål i affären. Till en rabatt pris på grund av bäst-före-datum har passerat. 
 
Finhackad gul lök, tomatpuré, kycklingbröstfilé, vatten, kokosmjölk och blomkålris. Det är bara göra som vanlig stroganoff fast med strimlad kycklingbröstfilé istället :D
 
Perfekt till matlåda också!