Bilden säger mig en sak- Ålder har en viss betydelse.

Vivvi är 11 och halvt år gammal. Hon har haft det rätt besvärligt med artros. Artros spökade. Jag försökte få henne vila så mycket som möjligt men det är inte lätt när hon är så livlig av sig. Hon uppför sig som en 5 årig trots hennes höga ålder. Hon lekte och skruttade runt utan att visa några tecken om hon har ont. Hon haltade väldigt mycket när hon trava eller skritta. Drygt att se henne haltade omkring…!

Idag kom mirakel från ingenstans. Hon haltar inte alls på morgonpromenad idag, jag undrade om jag såg rätt. Ja, hon haltar inte länge. Jag håller tummarna att gurkmeja har gjort underverk!

Varför ska man äta gurkmeja?
Därför att det är ett av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns! Gurkmeja är en av de mest spännande örter som finns eftersom det finns närmare 7 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin. Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer.

Hann med en middag på Big Street

Vi har varit uppe i Sälenfjällen för att kikat på några tomter och stugor. Alla restauranger var stängt...drygt att inte bo i storstaden tyckte min mamma! Haha ;)

Jag kom på Big Street, den har ju öppet på söndagar. Vi åkte ner till Rättvik och åt en tidig middag inne på restaurangen. Jag beställde revbensspjäll tillsammans med grillade grönsaker och övriga goda tillbehör. Mamma valde grillad entrecote. Vi var nöjda och mätta efter måltiden sen drog hemåt med leende på läpparna eftersom vi har haft en toppenhelg tillsammans!

Enastående middag på Bruntegården

När jag ville få fram ett bra par ord om restaurangen men det finns inga för att den var så väldig bra! Vet inte om otrolig eller enastående eller magisk eller super eller makalös eller lysande eller oöverträffad eller fenomenal passar till middagen på den restaurangen.

Jag väljer nog…makalös eller oöverträffad! Jag har fått tips om en annan restaurang vid namn Big Street som ligger i Rättvik. Den är en amerikansk med goda grillade maträtter, som till exempel 200g marinerad grillad fläskkarré eller 200g marinerad lättrökt fläskkarré med extra tillbehör som till exempel lökringar, grillade grönsaker och så vidare.

Jag sökte vidare med hjälp av appen som hette ”Yelp”. Fann en annan finare och lyxare som finns i Rättvik också. Jag ville inte att vi skulle äta middagen i Tällberg igen. Vi har ju varit där hela förmiddagen. Jag bokade ett bord för två klockan sju på kvällen. Kikade snabbt på menyn, det såg gott och spännande ut!

 En riktig glad mamma vid bordet!
 
Karl johansvampskum med rökt torkad ren från Jilli. Jösses...jag dog nästan! Så makalös god!
 
 Lax och forellrom från Älvdalen, ämnesgurka, bryntsmör, ättika, ärtsoja. Den var annorlunda och god. Mamma älskade rätten!
 
Halv blods wagyu från Nordisk wagyu, karl johansvamp från Rättviks skogar. Jag har aldrig smakat köttet tidigare, köttet var speciellt och kom egentligen från Japan alltså nötkreatur finns bara i Japan om jag har läst rätt nu. Karl johansvamp crème var höjdare! 
 
Renkalvsinnanlår från Jillie, grillad purjolök, röktmärg, trattkantareller, lingon. Jag gillade rätten men ingen slår första och tredje! 
 
Vi skulle egentligen få Svenska höst äpplen, vanilj, mandel men jag bad om att få byta till ost istället. Ja, vi fick det! Speciell smak och passade utmärkt ihop med fikon marmelad. 
 
Här satt jag och har målat rött på mina läppar! Visst att det är snyggt på mig?! :D