Ett år sedan jag flyttade hit till Leksand

Lunch med mina bästa arbetskollegor i trädgården!

Redan ett år sedan...jag minns fortfarande den dagen. Jag tvingade faktiskt min pappa att körde upp med mina saker, cykel och mig. Det förekom ett uppror från honom. Han tyckte att jag hade fattat ett dåligt beslut. Att börja jobba i Leksand, bo mitt i skogen tillsammans med Vivvi och ingen bil. Han höll på att kidnappa mig och köra tillbaka till Stockholm med mig i bilen. Jag tvingade honom att åka hem och lämnade oss kvar i Alvik. Alvik var mitt första hem i Leksand, en liten fin by i kommunen. Jag hyrde stugan av en släkt. Fyra månader senare fick jag tillsvidareanställning så det var dags att leta efter nytt boende. Jag fick napp på en gång, stugan ligger i Hjortnäs. En förra denna bagarstuga som hade renoverats om till ett snyggt dessutom väldigt charmigt hus! Hjortnäs är ett väldigt fint område eller rättare sagt en mysig by. 9 månader sedan jag flyttade till Hjortnäs och jag tänker bo där tills jag hittar ett hus att köpa.

 

Jag ångrar inte mig att hade ansökt jobbet dessutom flyttade till Leksand. Absolut inte!!!

Biking Dalarna, Rättvik

 

Jag har hunnit cykla en del i Dalarna men fallit för Biking Dalarna i Rättvik. Det finns olika stigar! Från lätt till svår och från kort till lång. Det är kul med variation dessutom där är ett trevligt område med fina stigar som är gjorda för MTB cykel. Jag var kanske lite korkad när jag kom till en nerförsbacke som bestå endast av sand. Ja, bara sand. Jag bromsade cykel av någon konstig anledning som jag inte har fortfarande svar på det ännu idag. Att bromsa plötsligt på lös väglaget är ett korkat beslut! Jag ramlade rakt ner i sanden, cykeln föll ner på mig och mitt huvud landade först av alla. Resultatet var jag fick liten hjärnskakning dagen efter…Att cykla MTB är kul men på sin egen risk hihi!

De tre veckor på SVT Dalarna

Hej på er!

Jag vill framställa min upplevelse när jag var programledare på Nyhetstecken under de tre veckorna. Det var tuffa men väldigt lärorika veckorna. Tidigare trodde jag att man inte behöva göra direktsändning alls, det räckte med att spela in under dagen och sända programmet senare på kvällen. Det var vad jag trodde hela tiden, tills Wilda rättade till min "vision". Jag tappade hakan och ville inte tro hennes ord! Med tiden förstod jag att Nyhetstecken är på direktsändning. När jag var på plats och skulle göra direktsändningen allra första gång. Jag var så överdrivet nervös, kämpade med att komma ihåg andas under sändningen. Processen innan sändningen var inte flytande eftersom allt var nytt och jag hade semestern precis innan, alltså jag kom tillbaka till "livet" direkt efter semestern. Vet inte om det var en bra idé eller inte. Veckorna gick. Pendlingen till Falun från Hjortnäs tog mig 1 timme. Så det blev 2 timmar varje dag. Skog, träd, blommor, älg och tokiga bilister. Jag var så uttråkad när jag körde bilen. Det var sällan kul att sitta bakom ratten och stirrade på vägen framför mig. Dagarna på SVT Dalarna gick verkligen fort för att jag jobbade non-stop! Wow. I början var det mycket stress på grund av massor nyheter om skogsbränderna dessutom jag var inte erfaren när det gäller att vara programledare på Nyhetstecken. Jag upplevde också en del press på mig själv, jag ville inte göra onödiga tabbar framför kameran eller tittare började lämna tråkiga kommentarer. 

Tre veckor har nått sitt slut. Jag började jobba igen på NingAB. Jag kände mig hemma. Jag är på rätt plats dock jag saknar såklart de folket på SVT Dalarna, de var så snälla och hjälpsamma när något gick snett!

 
Min första direktsändning!
 
Emma och jag, vi hade språkstöd innan direktsändningen. Det är mycket viktigt med språkstöd när man jobba med översättning!
 
Jag och Marja innan direktsändningen. Hon är redaktör på Nyhetstecken, en otrolig bra och samarbetsvilliga arbetskollega!