Ännu mer enklare hemmagjord pizza

Hej på er alla! Jag fick ett tips av en vän som äter också LCHF. Trevligt att vi har något gemensamt ;)
Receptet var en pizzabotten som gjord bara på ägg och ost. Jag hade ett annat recept som man behöver flera ingredienser än vad det där receptet hade.
 
 
Resultatet blev faktiskt bra och gott! 
 (null)\n
 
Du behöver bara 4 ägg, ca 250-300 g riven ost, 4 msk tomatpuré eller halv paket krossade tomater & 2 msk tomatpuré, 1 tsk torkad oregano eller basiliska. Du bestämmer själv vad för fyllning du vill ha till pizzabotten!
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och cirka 200 gram riven ost.
 
Bred smeten på bakplåtspapper i två rundlar på cirka 24 cm om du gillar runda portionspizzor eller en enda rektangel/kvadrat
 
Grädda i cirka 15 minuter eller tills bottnen är gyllene. Ta ut och låt svalna en minut eller två
 
Höj temperaturen till 225 grader. Bred tomatsåsen på bottnen och smula över oregano. Om du använder tomatpuré i stället bör du salta och peppra något.
 
Toppa med osten och lägg på din egen fyllning. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills osten fått önskvärd färg. Servera med en rejäl grönsallad.

Kylan var hemsk igår

God morgon på er alla!
 
Igår kom kylan till Sverige som var hemsk och min mamma berättade att hemma hos de i Sälen då visade det minus 27 grader! Jag hade minus 23 grader här hemma hos mig i Hjortnäs. Det var förfärligt kallt! Hur kunde vi stå ut med den förbaskat kylan? Vad för temp hade ni igår då?😊❄
Vi kröp ner i sängen tillsammans🐶😍

Måste berätta lite om restaurangen!

(null)

Den lördagkvällen åt vi på en mysig och trevlig restaurangen nere vid stranden i Tällberg, stället heter Bykrogen om jag minns rätt.

Jag beställde grillad oxfilé med tryffelsås, blomkålspuré och rödvinssky. När tallriken kom då blev jag ganska förvånad över hur stor köttbiten var...! Blomkålspuré var i en rätt liten portion tycker jag. Jag skulle vilja ha mer purén och lite mindre köttbiten. Tyffelsås var gudomlig! Jag åt upp allihopa utan nåt protest 😉