Ljuvlig start på fredagsmorgon!

God morgon på er alla! Daysi kände att det var dags väcka mig när klockade visade 07.16. Ni tänker nog nu att det är tidigt på morgon också hon har ju semester?! Jag måste berätta för er, sedan jag började min semester då hade jag alltid gå upp klockan mellan sju till åtta på morgon. Daysi behöver få gå ut, det är också bra för mig så jag behöver inte tappa bort min dygnsrytm när jag är tillbaka till Leksand och jobba igen. 
Isåfall Daysi väckte mig med massor blöta pussar, jag klappade henne och log åt tanken. Hon sket fullständigt i om jag har sovit dåligt eller bra haha😅🙈 Hon ville bara få bli kliad och släpptes ut fort.
Vi eller rättare sagt jag tog morgondopp. Daysi tittade lugnt och nyfiken på mig som simmade runt i vattnet. Vi gick hemåt då kom jag på att jag kan ordna en trevlig och god frukost på terassen till mig och mamma. Jag gillade idén! Jag satt igång att koka ägg, fixa pålägg, olika frö, nötter, frukter till grekiska yoghurt, kokade te och dukade upp på terassen. Mamma vaknade såklart av min buller och huller i köket!😂 Hon log och sade att hon somnade halv tre inatt. Jag stod och såg fundersam ut. Hon berättade att hon vill läsa klart. Jag förstod till sist att hon hade fastnat i bokens värld som vanligt. Jag sade till henne att frukosten väntar på henne.

(null)

(null)

(null)

Har ni tagit en titt på artikeln?

 

Mats från Siljan News tog kontakt med mig och ville skrev om mig eftersom jag nyligen har flyttat till Leksand från Stockholm. 

Jag tyckte att det var en rolig idé och tackade ja att medverka i artikeln. Jag försökte svara gott jag kan och tog med allt i en text. Det var inte lätt eftersom jag satt och skrev texten vid datorn i en och halv timme. Jag borde egentligen kanske göra något annat här på Edesön på en torsdag kväll men det gjorde ingenting eftersom jag älskar artikeln! Journalist var så duktig och skrev som att han har varit hos mig och drack rooibos dessutom provsmakade ostar från Siljanslax.

Ett kort text från artikeln, klicka på adressen så kommer ni till sidan! https://www.siljannews.se/nya-grannar/alla-ar-sa-vanliga-har-med-hjartan-av-guld

Hur länge har du bott här?

— Jag flyttade hit den 23 augusti 2017 så det har inte passerat ett år än. Jag funderar på att fira ettårsdagen ute på Hjortnäs brygga med dans. Jag kan dansa även om jag är döv, det finns faktiskt de som tror motsatsen.

Vad fick dig att välja att bosätta dig just här?

— Jag har ledsnat på Stockholm. Bristen på natur och massor av stressande människor som går förbi men inte säger hej eller ler åt andra. Min familj har två fjällstugor uppe i Sälen. Så lite anknytning till länet har jag. Jag valde dock inte att bosätta mig just här i Leksand, det var jobbet som fick mig att börja om mitt liv i en ny stad eller rättare sagt by.

Pernilla har haft olika drömmar om vad hon skulle vilja göra i sitt liv. Den första var att bli landets döva advokat eller åklagare. Men nu drömmer hon om att ysta ostar från en gård i Leksand med egen försäljning.

 

Färden över havet

 
På bilder såg det ut som att hon njöt av båtfärden över havet men egentligen inte…hon skakade väldigt mycket precis innan när vi skulle hoppa i båten. Hon var en riktig feg när vi skulle hoppa i båten men så fort när hon var i båten då njöt hon av utsikten, vinden och havet. Hon kan vara lite rolig ibland, väldigt säker på ett par sekunder och en stund senare då hon bli en riktig rädd eller ängslig😅