Mysig weekned på Edesön

Åkte ut till Edesön med mamma och Daysi. Det var så skönt att känna vinden i ansikte när vi körde båten på vattnet. Då vet vi båda att vi är på väg till våra favoritställe!
 
Att få kela och mysa med Daysi är det bästa jag vet desstuom när löven har fått höstiga färger som lysa härligt!
 
Om det är helg, vi firar det såklart med en rejäl ostbricka! Det fanns många olika sorter av dessertost på silver brickan. Mugg och små tallrikar är från Nittsjö byn, mamma och jag stannade vid en keramik butik där i juli månad. De har väldiga fina keramik material, som är bättre än Nittsjö keramik! 
 

Ojoj, söndagen bjöd på väldigt fint väder! Det var varmt och skönt. Jag klev upp vid åtta tiden på morgonen och joggade en runda. Det blev cirka 2 km eftersom jag blev nödig från ingenstans! Jag kämpade att hålla i mig tills jag satt inne på torrdassen xD Rundan var ganska ok men jag ska inte klaga för att ön är liten så det finns inte många andra stigar att springa på. 

Vi gick till ett annat ställe som låg annan sida av ön. Där var lä och solen sken varmt på oss, gjorde så att vi inte ville åka tillbaka till fastlandet alls! Jag har saknat Edesön och mamma väldigt mycket!

 

Sensommar här på Hjortnäs

Sensommar här på Hjortnäs är underbart! Jag kan inte sluta vara ute i naturen, den bjuder på en massa fina upplevelser, till exempel djur, svamp, solnedgången, frisk luft och harmoni. 

Närproducerade brunch!

Ägg från grannen, rökt bacon från Rältagården, svamp från skogen i närheten, ost från Jämtland.

Att bo ute på landet har sina massor fördelar! Alla råvaror som jag lagar och bli mat till mig också Daysi kommer från lokala bönder i närheten. Snack om en lyx i livet. Jag ska inte klaga för att inte många kan ha så här som jag. Jag har funderat intensivt på att ta över eller köpa hönor från min hyresvärd. Han har tänkt gett bort de till hans bror som har redan en större hönsgård. Men det finns några nackdelar med det. Vem sköter de när jag är bort på semester eller uppdrag från jobbet? Det kan hända att jag resa bort i 2 till 6 veckor. Hönor kommer att svälta till död utan föda och smuts. Vad tror ni? Ska jag ändå prova och se om det fungera bra eller strunta i hela idén?