Äpplepaj utan strösocker

 
 

Degen bestå av:

3 dl vetemjöl

150 gram smör

1 eller 2 msk kallt vatten

En svätt av malen kanel

 

Fyllningen bestå av:

Tiotals äpplen

Malen kanel

  • Det är bara arbeta de till en deg, tillsatta vatten sist. 
  • Skala, skära äpple i bitar. Släng de i ett skål och strö över med malen kanel. Du bestämmer mängden av kanel.
  • Forma degen i en 24 cm pajform. Picka gaffel i degen och låta degen står i kylskåpet innan gräddningen. Ca 30 minuter i kylskåpet.
  • Innan gräddningen, lägg några hyvlade smör på äpple och strösocker(om du vill ha).
  • Värma ugnen till 225 grader, Grädda äppelpaj i 20 minuter. 

Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

En annan mindre form är till mig som inte kan äta vetemjöl pga. gluten även ogillar kolhydrater.