Rulltårta (Mjölkfri)



3 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Lite socker till uppstjälpningen

1 ½ -2 dl god sylt (vi använde lättsockrad hallonsylt)

Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller. 

Så gör du här:

Blanda de torra ingredienserna. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter.

Strö ut strösocker över ett nytt bakplåtspapper och stjälp över kakan på det nya pappret. Dra försiktigt av det gamla bakplåtspappret. Om det är svårt att få av kan du pensla lite kallt vatten på pappret, så lossnar det lättare. Låt svalna.

Bred ut sylten och rulla försiktigt ihop från långsidan. Förvara rulltårtan med pappret runt.

Min reslutat:

Varför rulltårtan blev gul? Jo, jag använde inte vanlig ägg utan gåsägg ;)

Rebba

blev rulltårtan god då eller itne? du sa bara om färgen på den haha.



sv: ja det ska jag också i julen du vet vart haha =)

Rebba

sv: haha jaså.. Nä inte Puerto Rico! Florida!!!