Blomkålspizza



Jag gjorde grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten. Det var väldigt gott och annorlunda men jag tycker bäst om en annan pizzadeg än blomkålsbotten! Men det var roligt ändå att provsmaka annan deg till pizza. Jag tog receptet från 56kilo och ändrade lite receptet.
Förberedelser:10 min Tillagningstid:20 min Totaltid:30 min
Portioner: 4
Pizzabotten
-
2 st små blomkålshuvud
-
1 ägg
-
1 dl riven ost (jag hade parmesan)
-
0,5 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
Topping
-
Passerade tomater
-
Riven ost(valfri, jag tog cheddar)
-
Fetaost
-
Körsbärstomat
-
Grön paprika
-
Torkad dragon till passerade tomat om man vill ha smak till "pizzasås"
Instruktioner
-
Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl.
-
Mikra i 8 minuter, låt svalna.
-
I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan!
-
I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
-
Platta ut degen på bakpapper.
-
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
-
Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig pizza!