Höstig älgköttgryta med inspiration från afrikansk köttgryta

Gör gärna köttgrytan tidig på eftermiddag så att den får stå och gotta till sig några timmar. Köttgrytan får bli den första för den här säsongen. 

 
Du behöver:

Ca 500 g älggrytbitar

1 gul lök

1/2 röd lök

3 st vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater(400 g)

1 burk vatten(från krossade tomater)

3 st lagerblad

1 msk malen kanel

1 msk malen ingefära

1 tsk hel kryddnejlika

1 tsk svartpeppar + salt

 

Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan det ska tillagas.

Hacka lökar och vitlök.

Bryn lök och grytbitar tills löken är mjuk och köttet fått lite färg. Lägg över lök och kött i en gryta.

Tillsätt kanel, ingefära, kryddnejlika, svartpeppar och lagerblad och rör om.

Häll över krossade tomater, vatten och låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1 ½ timme. Testa efter 1 timme och se om köttet är mört, låt det annars puttra vidare.