Äpplepaj utan strösocker

 
 

Degen bestå av:

3 dl vetemjöl

150 gram smör

1 eller 2 msk kallt vatten

En svätt av malen kanel

 

Fyllningen bestå av:

Tiotals äpplen

Malen kanel

  • Det är bara arbeta de till en deg, tillsatta vatten sist. 
  • Skala, skära äpple i bitar. Släng de i ett skål och strö över med malen kanel. Du bestämmer mängden av kanel.
  • Forma degen i en 24 cm pajform. Picka gaffel i degen och låta degen står i kylskåpet innan gräddningen. Ca 30 minuter i kylskåpet.
  • Innan gräddningen, lägg några hyvlade smör på äpple och strösocker(om du vill ha).
  • Värma ugnen till 225 grader, Grädda äppelpaj i 20 minuter. 

Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

En annan mindre form är till mig som inte kan äta vetemjöl pga. gluten även ogillar kolhydrater. 

 

Firade tidig Halloween på Edesö

Från lördag morgon till idag eftermiddagen, vi var på Edesön och stängde stugan inför vintern. 
Nästa inlägg handlar om hur jag gjorde min pumpa till fantastisk ljuslykta i mörkret! :D