Hans Dalakorv- Världens bästa korvar!

"Klassisk italiensk grillkorv
Salt, peppar, vin, fänkål, vitlök, oregano, cayennepeppar

Den i Italien vanligast förekommande korven. Finns i många olika varianter.

Jag kryddar min med fänkål, vitt vin, spansk peppar och starkt paprikapulver.

Grundidén är att tillverka mat med kvalitet.

Tänket inkluderar varsamhet om djur och natur och kvalitet i produkterna genom förstklassiga råvaror utan några som helst tillsatser. Det är grundvärderingar som allt fler börjar tycka är viktiga då man väljer mat."

Länken till korvarna! HÄR!

Jag har smakat korvarna tidigare i Karlstad när jag var på kursen. Jösses, de var så goda och jag har letat efter korvar överallt i Stockholm men hittat inte dem. Jag åkte till Falun för att besökaFaluns Bondens egen marknad med Wilda och Linnéa. Där hittade jag korvarna! Jag köpte hem ett paket för 80 kr, det är dyrt men värt! Jag köpte hem korvarna med smak av stark paprika och vitlök. Jag åt de nyligen till lunch på jobbet tillsammans med kokt broccoli. Korven smälte i min mun och smaklökar fick en häftig upplevelse! 

Zorngården och kvarnen vid Mångnäs

 
Jag svängde av och besökte ett fint ställe. Stället heter Saltkvarnen men jag är inte säker på namn. Ett rätt mysigt ställe! Jag passade på rasta Vivvi innan en riktig lång bilresa till Mora. Vivvi behöver mer torrfoder, jag såg en rätt bra torrfoder utan spannmål. Jag är trött på skitsaker som finns i torrfoder för hundar! 
Tillbaka till stället som ligger nog vid Mångnäs. Jag kan tänka mig att besöka dit igen och bara sitta där samtidigt titta på bäcken! 
 
Zorngården i Mora! Ojoj, rätt häftigt ställe tycker jag och Mora är mysig stad att besöka.
 
Zorngården är ett av Sveriges mest berömda konstnärshem. 2017 firar huset 75 år som museum, men dess historia går längre tillbaka än så. Det var 1886 som den då 26-årige Anders Zorn förvärvade ett stycke mark bredvid Mora kyrka, till vilken han flyttade en timmerstuga av enklaste slag. Under de närmaste decennierna kom denna morastuga att byggas till och om i olika etapper, särskilt efter att paret Zorn 1896 permanent slog sig ned i Mora. Omkring 1910 stod Zorngården klar så som vi känner den idag. 
 
Jag besökte aldrig museum eftersom det känns som inte så värt att lägga pengar på ;)

Höstig älgköttgryta med inspiration från afrikansk köttgryta

Gör gärna köttgrytan tidig på eftermiddag så att den får stå och gotta till sig några timmar. Köttgrytan får bli den första för den här säsongen. 

 
Du behöver:

Ca 500 g älggrytbitar

1 gul lök

1/2 röd lök

3 st vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater(400 g)

1 burk vatten(från krossade tomater)

3 st lagerblad

1 msk malen kanel

1 msk malen ingefära

1 tsk hel kryddnejlika

1 tsk svartpeppar + salt

 

Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan det ska tillagas.

Hacka lökar och vitlök.

Bryn lök och grytbitar tills löken är mjuk och köttet fått lite färg. Lägg över lök och kött i en gryta.

Tillsätt kanel, ingefära, kryddnejlika, svartpeppar och lagerblad och rör om.

Häll över krossade tomater, vatten och låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1 ½ timme. Testa efter 1 timme och se om köttet är mört, låt det annars puttra vidare.