Mitt nya yrke

Fjärde dag på jobbet. Jag trivs jättebra och detta är mitt drömjobb. Att får vara bland djuren, ännu bättre de är hästar och hundar! 

Va? Vad är det för yrket? Djurskötare om man kan beskriva mitt yrke.
Jag jobbar båda i stallet och på hunddagiset dessutom min medryttare häst finns där också. 
Vivvi följer alltid med mig till jobbet, hon följer mig överallt och är så cool hund! Hon har inget problem med att vara nära hästar men det innebär risker som till exempel bli sparkad eller trampad av stora djuren. Vivvi saknar lite vett i skallen 

Min första dag på jobbet var stressigt dock väldigt lärorikt! Jag dog nästan när jag kom hem efter jobbet. Det värkte i fötterna och knäna...orkade inte dra till gymmet alls. Inte någon gång under helgen. Mitt favoritord var "dödstrött"!

Slutpratat om mitt jobb nu!

 

 

Mikrovågsugn?

Ugnsbakad kycklingfilé med mozzerella ovanpå och körsbärstomater. Färska spenat till. 
 

Den maträtten lagade jag igår kväll efter jobbet. Jobbet gick bra dock väldigt hårt och mycket att göra. Jag var helt slut i fötterna och knäna. Tillbaka till rubriken. Vad vill jag skriva om mikrovågsugn?

Ni tänker förmodligen att jag vill bara berätta om den grejen är min bästa vän. Den kan värma upp min mat i matlåda dessutom spara massor av tid om jag har inte lång rast på mina tidigare jobb.

Nej.

Ni har fel. Väldigt fel. Jag har slutat med att värma upp min mat i mikrovågsugn. Ni tänker nu, ”nej hon ljuger nu för att vill vara en duktig eller annorlunda kvinna”. Haha visst, ni får tänka vad ni vill. Jag tvingar inte er ;)

Men annars jag har verkligen slutat att använda den skitsaken på riktigt och inte har rört en mikrovågsugn snart i 3 veckor tror jag. När jag sen började läsa olika rapporter om vad mikrovågorna gör med maten så blev den ett ”big no-no

Varför?

Enkelt svar: Strålningen i mikrovågsugn dödar viktiga näringsämnen i mat så vi får i oss en kaloririk men näringsfattig mat.

 

Det där tackar jag solklart NEJ till. Jag vill ju få nyttiga ämnen i mig från mat. Det är ju syftet med mat. För annars varför skulle vi sitta och äta goda mat? Till vilken nytta om vi tänker inte på vitaminer, mineraler och övriga ämnen utan bara energi(kalorier)?

 

http://morotsliv.com/2015/08/mikrovagsugnen-en-halsofara.html

 

Den källan talar om likadana sak som jag har skrivit nyligen. Källan berättar mera om mikrovågsugn, ni bör läsa länken och reflektera över den apparaten. 

Zink?

 

Jag målade och insåg nyligen att mina naglar har växt rejäl på sistone dessutom starkare. Märkligt för att jag är en äkta nagelbitare. Jag har slutat med att bita sönder mina naglar. Men hur kan de bli starkare och fina/långa?

Jaaa! Jag har börjat med att äta zink. Det märks på håret också. Mer liv i håret och naglar har blivit finare. Wow och se vad zink kan göra med en. 

Jag har hört talas om att zink förbättrar hud, naglar och håret. Jag kan instämma med att naglar och håret har blivit bättre dock inte min hud...Hoppas resultat på hud svarar snart så jag kan varmt rekommendera er att äta zink!