Julmarknaden i Stortorget av porslin!

 
Oj, de är så fina! Jag och mamma gick genom Gamla Stan julmarknaden som ligger vid Stortorget. Nära slottet och kyrkan. Vi köpte hem två st rökt ost som är absolut min FAVORIT! En ost är redan uppäten...det där avslöjar väl mycket att den är min favorit. Haha!
Men när vi gick förbi en affär och såg det där bakom fönstret. Så jättefina och gulliga! De är gjorda i porslin och avspelgad av julmarknaden vid Stortorget i Gamla Stan. Jag skulle vilja köpa hem de och ställa upp på min vita byrå i mitt rum dock jag gissar att julmarknaden i porslinet är dyrt!

Julen närmar sig med 120 km/h farten!

Det är otroligt att tiden kan verkligen gå snabb. Eller tiden rusar bara iväg och jag hann aldrig blinka några gånger först. Det är 3 dagar kvar till underbar högtiden! Julaftonen!
Igår var det min sista arbetsdag på Manillaskolan som hemkunskaps lärare. Veckorna har varit så roliga och jobbiga dock jag lärde mig massor nya saker angående pedagogiskt förhållningssätt. Hur tänker elever och jag och så vidare. 
Jag höll i en sista lektion med en klass, jag har bakat massor pepparkakor och tog fram kristyrer till eleverna. De fick använda deras fantasier på pepparkakor med kristyrdekorationer! Torkningen tog verkligen sin tid... Haha men eleverna har gjort fina pepparkakorna med roliga kristyrdekorationerna!
Det var jag som har gjorde de pepparkakorna med kristyrdekorationer. Gris-pepparkakan blev rätt fin tycker jag!

Pizzatävlingen pågick igår!

Foto: Wilda Lorentzon
 
Jag var tvungen att ta hennes bild till min blogg. Så bra bild eftersom hon har den senaste iPhone mobiltelefonen! Psst pizzan på bilden är från oss äldre ungdomar :D
 
Nu fokuserar vi på rubrikens ämne! Jag har utmanat några ungdomar till pizzatävlingen i DUKiS. Några skrattade åt mig och sade att de kommer att krossa oss(äldre). Jag sade "nej eftersom vi har otroligt bra samarbete och kreativ skillnad från er". 
Pizzatävlingen pågick och 4 st pizzor blev det från 4 st lag. En pizza var vinnande eftersom har slängt på pizza med massor olika annorlunda ingredienser! Någon sade att pizzan hade äpple, bacon, fetaost och lök/vitlök. WOW! Jag är imponerad och tyckte att kvällen var jätterolig. Vi hann också med att spela ett spel som kallas "Skeden" och jag vann tillsammans med en ungdom från klass 10. Det var en galen dock jätterolig lek!