Saftig baconlindad regnbågslax

Wow så god lunch jag åt nyss! Solen skiner härligt här i Lund medan baconlindad regnbågslax smakar gudomlig på tungan! :D Jag visste inte först vad jag skulle äta till lunch idag. Kom på att det finns ett paket bacon och två st regnbågslax i frys. Jag använde kreativitet och det blev bra!
Oj jag måste rusa tillbaka till köket och hämta ut haricots verts från ugnen!!!

Haricots verts blev inte brända, puh. Oj, de smakar gott. Jag saltade och häll typ en msk olivolja över. Gräddade de i ugnen i 200 grader. Smakar bättre än pommesfrites! :D
Nu tänker jag njuta av solen innan det blir för kallt att sitta i balkongen. Ha det gott nu!

Jag gillar resa med klass

Jag har typ aldrig åkt SJ:S 1 klass. Det är skönt och lugnt här skillnad från 2 klass. Jag får ta te hur mycket jag vill och goda saker fast jag äter inte sådana. Jag köpte getbrie till mig själv innan jag klev på tåget. Jag gillar verkligen att åka tåg med klass! Stol är större, jag sitter ensam alltså inte med någon annan passagerare nära mig. Jag kallar det lyx!

Ha en bra lördagskväll!

Underbart hasselnötssmör!

Hasselnötssmör är både enkelt och godare att göra själv. Hasselnötssmör är likt jordnötssmör i konsistensen men så mycket nyttigare! Ha i smoothies, i yoghurt, på pannkakor eller våfflor etc.
Prova även att göra mandelsmör eller paranötssmör,kanske är något ännu godare!

Så här gör jag!

 
 
Ingredienser:
 
2 dl hasselnötter
1 tsk kanel(malen)
Lite salt
 
Gör så här:
 
Rosta hasselnötterna i het panna och lägg sedan i matberedare med S- kniv. Kör i ca 10 minuter tills hasselnötens oljor frigjorts och du har ett fint smör.
Tillsätt kanel(malen)
Smaka av med salt.
 
Förvaras kallt i upp till 3 veckor.