Chokladens dag - LCHF bounty
Egna LCHF bounty med smak av pepparkaka!

Jag kom på att det är chokladens dag idag. Jag var mest sugen på LCHF Risifrutti som är gjord på keso, vispad grädde och vaniljpulver men jag har inte någon av de här hemma. Det känns inte så värt att åka ner till stan och handla ;)
Jag googlade och hann ett recept på bounty som hade kokosmjölk istället för grädde som ingrediens.
Jag hade allt här hemma. Bara sätta igång och baka!
Jag experimenterade fram eget recept och de smakar verkligen goda!
Du behöver:
3,5 dl riven kokos
2,5 dl kokosmjölk(rosa paket, garant)
1/2 tsk pepparkakskrydda
100 g mörk choklad(minst 70%)
Tillagning
- 1. Låt kokosmjölk puttra på svag värme i 10 minuter tillsammans med pepparkakskrydda. Ta bort från värmen blanda ner kokos.
- 2. Låt röran stå kallt i ca 30 minuter och forma sedan till bollar eller annat.
- 3. Smält chokladen och doppa bountysen. Låt dem stå kallt i ca 1 timme innan du äter dem.
Åh så gott! Låter fantastiskt. Bra smakkombinationer också. Kan tänka mig att det smakar jul:)